Je bent ’s ochtends vanaf 9.30 uur welkom. Om 10.00 uur beginnen we met de eerste sessie – tussendoor is er een pauze. Rond 13.15 uur gaan we aan tafel. Na het middageten vervolgen we het seminar met de tweede sessie van de dag. Deze duurt ongeveer tot 15.30 uur. Het laatste half uur besteden we aandacht aan wat ons die dag heeft geraakt.

Gedurende het seminar bespreken we zes onderwerpen: 

Maandag 
Sessie 1 – Waarom zou je je trainen in compassie?
Sessie 2 – Inleiding op het ACT-model Christaflex

Dinsdag
Sessie 3 – Defusie, onderscheiden en nederigheid
Sessie 4 – Bereidheid tot acceptatie en vertrouwen

Woensdag
Sessie 5 – Toegewijde actie en genade
Sessie 6 – Christaflex in de praktijk

Bij voldoende interesse sluiten we het seminar af met een gezamenlijke maaltijd.

Programma

acceptance commitment therapy act

Voorbereiding & aanmelden

Wil je dit unieke seminar meemaken dan hoef je geen voorkennis van ACT te hebben of een bepaalde diploma. Wel is het belangrijk dat je werkzaam bent – of gaat worden – in pastorale zorg in je gemeente of in de hulpverlening aan christenen. Christaflex is namelijk specifiek ontwikkeld voor geestelijke zorg aan mensen die de Bijbel als richtsnoer voor hun leven aanvaarden.

Aanmelden doe je door een mail te sturen naar contact@tussenland.com. Wij mailen je dan een (beknopt) inschrijfformuliertje toe. Je inschrijving is definitief bij aanbetaling van €200,- 

Ingrid Ord is diep bewogen voor mensen die om de één of andere reden emotioneel zijn vastgelopen in het leven. Zij is bevlogen om deze mensen bij te staan en hoop te bieden. Haar verlangen is dat kerken en christenen groeien in hun pastorale bediening. Zij werkt vanuit de overtuiging dat verandering ten goede mogelijk is vanwege Gods genade. Dat staat centraal in alles wat zij doet.

Ingrid (MSc Psychology) is ruim 20 jaar werkzaam als cognitief gedragstherapeute. Zij is geaccrediteerd door de British Association of Cognitive and Behavioural Psychotherapists. Voor het gebruik van ACT aan christenen heeft zij het boek Act with faith geschreven. Voor het boek Clergy and Pastoral Counselors: Using Acceptance and Commitment Therapy to bridge Psychological and Spiritual Care – met o.a. ACT-grondlegger Steven Hayes als redacteur – heeft zij het hoofdstuk over ACT en het christelijk geloof verzorgd. Lees hier meer over Ingrids ervaring en visie op ACT of kijk op haar website www.actwithfaithbook.com

Maak kennis met Ingrid Ord