Over Tussenland

Onze ambitie

De levensloop van een mens wordt vaak vergeleken met een reis. Deze reis brengt ons op verschillende plaatsen. Sommige zijn geweldig. Hoogtepunt. Andere plaatsen zijn het tegenovergestelde. Dieptepunt. Wij willen graag mensen helpen die ervaren dat ze onderweg zijn naar een nieuwe plek, maar moeite hebben om daar te komen. Zij verkeren in een ‘tussenland’. Teruggaan is geen optie, maar de volgende bestemming lijkt moeilijk bereikbaar.

De naam ‘Tussenland’ is dus een beeld voor een lastige situatie waar je je in kun bevinden. Je merkt bij jezelf dat extra ondersteuning nu net het verschil zou kunnen maken. Bijvoorbeeld doordat je moeite hebt om je doelen te bereiken en daar nu echt verandering in wilt zien. Of doordat je telkens vastloopt in een bepaalde emotie, maar dat je niet langer wilt dat dit je leven zo beheerst. Het kan ook zijn dat je zoekt naar een nieuwe impuls voor het geestelijk leven van je kerk of organisatie. Wij ontmoeten jou dan graag op de plek waar je bent, in het tussenland, en willen alles geven om jou te sterken op je levensweg.

Dit zijn wij

Wij, Nicolas en Petra Pouyet, vinden mensen buitengewoon boeiende en schitterende wezens. Genesis 1 maakt ons duidelijk dat Gods signatuur zichtbaar is in de Schepping en in het bijzonder in de mens. Vandaag de dag is die signatuur soms ver te zoeken. De zonde doet onverminderd z’n werk. Wij geloven echter dat het leven dat God geeft weer kan opbloeien door Jezus Christus.

Daar willen wij ons voor inzetten. We combineren daartoe ons vertrouwen op de aanwezigheid en beloftes van de Drie-ene God met onze competenties en eigenschappen. We geloven dat God het zo bedoeld heeft dat die twee zaken hand in hand gaan. Zowel zegen en leiding van God als beroepsmatige kennis en vaardigheden zijn nodig om anderen op verantwoorde wijze te kunnen dienen.

Voor jou?

Wij staan open voor iedereen met een oprechte hulpvraag. Je kunt erop rekenen dat we open en zonder oordeel naar je luisteren, wat je geloof, huidskleur, leeftijd, opleiding, enz. ook is. Wanneer we samen op pad gaan, dan doen we dat met humor, hoop en spontaniteit. Tegelijkertijd willen we eerlijke input geven in onze reactie op jouw verhaal. Maar altijd met het doel om jou verder te helpen. 

Dit kunnen wij

Petra heeft in 2009 haar opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool van Amsterdam behaald. In 2018 heeft ze haar coachingsopleiding (Post HBO) afgerond bij CC Excellence. Deze opleiding voldoet ruimschoots aan de eisen die de Nederlandse BeroepsOrde voor Coaches (NOBCO) heeft vastgesteld. Tevens is ze in dat jaar gecertificeerd als trainer van de DiSC persoonlijkheidsanalyse. In 2019 is Petra aan de slag gegaan als persoonlijk begeleider op een woonvoorziening met voor mensen met autisme. Meer professionele informatie over Petra vind je op LinkedIn.

Nicolas heeft in 2007 de studie Godsdienst Pastoraal Werk afgerond aan Azusa, Theologische Hogeschool. In 2011 behaalde hij zijn mastersdiploma Theology aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij heeft tevens ruim 10 jaar ervaring in de gemeenteleiding. Eerst als assistent van de voorganger in Pinkstergemeente Amsterdam (2009-2012), daarna als voorganger van de Evangelische Gemeenschap Roosendaal (2012-2019). Sinds 2019 is hij werkzaam als geestelijk verzorger in twee woonzorgcentra. Meer professionele informatie over Nicolas vind je op LinkedIn.

Zij wonen met hun drie kinderen in Zwolle.