Coaching

Wat is coaching?

Dat is een goede vraag! De term ‘coach’ wordt veel gebruikt binnen de sportwereld. De taak van de coach is om de atleet of het team te trainen en voor te bereiden op wedstrijden. Het gaat er dan telkens om dat de sporter(s) het beste uit zichzelf weten te halen. In feite is dat de essentie van coaching! 

Coaching wordt steeds breder toegepast in de samenleving. Bij bedrijven en instellingen worden coaches ingeschakeld om zowel de productiviteit als de arbeidsvreugde (en dus gezondheid!) van werknemers te vergroten.  Maar ook particulieren schakelen steeds vaker een coach in. Dit gebeurt met name wanneer iemand iets wil bereiken voor zichzelf, maar daarin vastloopt. 

Elke coach werkt met doelen. Vooruitgang boek je door voor jezelf te bepalen welk doel je wilt behalen – of dat nu voor jou persoonlijk is of voor het team waar je mee werkt. Een coach kijkt met je mee en geeft jou door middel van coachingsvaardigheden inzicht in jouw ontwikkelingsproces en unieke kwaliteiten om het door jouw gestelde doel te bereiken

Over Petra

Petra is de coach bij Tussenland. Ze is enorm gedreven om mensen verder te helpen in het leven. Ze werkt vanuit de overtuiging dat elk mens beschikt over bijzondere eigenschappen, waardoor ze kunnen bijdragen aan een mooiere en betere wereld – niet in de laatste plaats voor henzelf. God heeft jou niet voor iets gemaakt zoals je bent! Dit geldt wat haar betreft nadrukkelijk ook voor mensen die te maken hebben met bijvoorbeeld autisme, AD(H)D, hoogsensitivteit en/of hoogbegaafdheid. 

Petra heeft in 2018 haar coachingsopleiding met vlag en wimpel afgerond bij CC Excellence. In 2009 rondde ze haar opleiding tot Sociaal Pedagogisch Hulpverlener af aan de Hogeschool van Amsterdam.

Lees hieronder welke mogelijkheden voor coaching er zoal zijn bij Petra! Je kunt altijd vrijblijvend een afspraak maken om te kijken wat zij voor jou kan betekenen. 

Wil jij nieuwe doelen bereiken in je leven?

Persoonlijke coaching

Doelen stellen klinkt eenvoudig. Maar dat is het niet altijd. Want doelen stellen betekent dat je weet wat je (echt) wilt. Waar je (werkelijk) naar toe wilt werken. Duidelijke doelen stellen kan een lastig karweitje zijn. 

Ook het vervolg is niet vanzelfsprekend. Want hoe ga je het doel dat je hebt vastgesteld realiseren? Mensen worstelen in hun innerlijk vaak met belemmerende overtuigingen. Deze weerhouden je ervan om tot actie over te gaan en zichtbaar vooruit te gaan. Ben jij ook op dit punt gekomen? Dan help ik je graag verder door je te coachen! 

Coaching voor het team

Om als team goed te kunnen samenwerken is niet vanzelfsprekend. Ook christenen ervaren op dit vlak moeites. Niet zo gek als je bedenkt dat je te maken hebt met verschillende typen mensen. Anderen communiceren anders dan jij doet (en normaal vindt). Ze handelen anders. Willen julle als team je doelstelling halen, dan is het noodzakelijk om op één lijn te liggen met elkaar en er samen de schouders onder te zetten. 

Om jullie teamwork een boost te geven kun je ervoor kiezen om een teamcoach in de arm te nemen. Een rol die ik graag op mij neem. Het kan gaan om leidersteams, oudstenteams, pastorale teams, kinderwerkers, jeugdleiders, binnen een organisatie en ga zo maar door. Overal waar mensen in een team samenwerken draag ik graag mijn steentje bij. 

Willen jullie je ambities verleggen en groeien in teamwork?

Wil jij inzicht in jouw gedrag en wat (niet) werkt voor jou? En hoe dat zit bij je teamgenoten? 

DiSC Persoonlijkheidsanalyse

Iedereen voelt op z’n klompen aan dat geen één mens op dezelfde manier handelt als een ander. Maar hoe mensen dan van elkaar verschillen en welk effect dat heeft op het team, dat is soms lastig te duiden. 

De DiSC analyse beschrijft menselijk gedrag in vier hoofdstijlen. Elk mens heeft doorgaans één of twee voorkeursstijlen. Door jouw voorkeur en die van je teamgenoten helder in kaart te brengen, kun je als team beter gaan inzien hoe de dynamiek in de samenwerking verloopt. En dus waar je samen sterker kunt worden! 

Omdat samenwerking een boeiende en tegelijkertijd een complexe dynamiek is, is DiSC een uitermate nuttige tool voor succesvolle teamcoaching.  Daarom heb ik het officiële DiSC Trainer Certificaat behaald bij EDN Solutions. Ik zet deze prachtige tool graag in voor jouw persoonlijke groei en de ontwikkeling van jouw team!